Dulceata de ardei iute

de Panacris in Conserve, 3 Dec 2012 | 11927 vizualizari

 

Am in plan aceasata dulceata de vreun an;) Acu' i-a venit randul! Simona's World. na, multumesc de inspratie. :-* Niciodata nu-i timpul pierdut, ptr o asemenea delicatesa. Spor la treaba si rabdare multa;)

 

INGREDIENTE

  • ardei iuti colorati 200 g,
  • zahar tos 200 g,
  • zahar brun 100 g,
  • otet din vin alb 200 g,
  • praf de ghimbir 1 lingurita,
  • cuisoare 3 bucati,
  • coaja de portocala.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ardei iute:

Ardeii se spala, se taie in doua se curata de seminte si firisoarele din interior, ( Atentie va recomand, sa purtati manusi chirurgicale, si nu duceti mana la nas sau la ochi in timpul acestei operatiuni;). Dupa gust ardeii se toaca marunt sau se dau prin robot, eu am preferat, tocat marunt, ca am avut cutite de testat;) Inca odata atentie, bucataria se fie bineventilata, ca atmosfera va fi "foarte iute si picanta" !

Dupa ce am  cercetat diferite retete, ptr acest preparat, am ales varianta preparata de Lia :-* (http://floare-floare.blogspot.ro/2012/09/dulceata-de-ardei-iute-cu-ghimbir.html) bineinteles cu mici adaosuri.

Intr-un vas cu fundul dublu, in acest caz as fi folosit un vas Zepter;), se pun piscaciosii tocati marunt, amestecul de zahar, otetul si ghimbirul. Vasul se pune la foc mic, sa fiarba, cca. 30 de minute. Spre final se adauga cuisoarele si coaja de portocala. Se mai lasa cca. 15 minute sa fiarba, dulceata obtinuta se pune in borcane micute sterilizate, se inchid ermetic, se lasa la dunst cald pana a doua zi.

Spor la treaba! >:D<

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ardei iute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
"Dulceata" de ardei iute